Почетна О нама Ко смо ми?

postheadericon Ко смо ми?

У музичком центру "АКОРД" раде најквалификованији млади људи који својом енергијом и позитивним ставом стварају једну нову - веселу и радну - атмосферу.

Својим ентузијазмом и преданошћу раду, стварању и репродуковању музике помажу деци и младима да на непосредан начин усвоје и примене стечено знање.

Биографија Драгана Станојевића

 

Dragan Stanojevic

ДРАГАН СТАНОЈЕВИЋ, дипломирани акордеониста, рођен је у Зајечару 1980. године. Дипломирао је на Факултету музичке уметности у Београду, наставно одељење у Крагујевцу. Усавршавао се на мастер курсевима код: Жак Морне (Француска), Вјачеслав Семјанов и Јуриј Шишкин (Русија), Борис Ленко (Словачка), Алберди Ињаки (Шпанија) и Елизабет Мозер (Немачка). Као извођач наступао је широм Србије и југоисточне Европе као солиста и у бројним ансамблима како класичне тако и популарне музике.

Педагошким радом почео да се бави 2002. године у Средњој музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину, а од 2008. год. ради као професор хармонике у Основној музичкој школи у Гроцкој. Његов педагошки рад крунише велики број награда ученика, у солистичким и камерним ансамблима, који су наступали на бројним домаћим и међународним такмичењима: Републичко такмичење мизичких школа Србије, Фестивал музичких и балетских школа Србије, „Дани хармонике“ у Смедереву, „Звездане стазе“ у Крагујевцу, "Мали вируоз" у Београду, "Фестивал хармонике" у Убу, Међународно такмичење у Новом Кнежевцу, “Мех-фест”у Београду, што је резултирало са две специјалне награде, два лауреата, 34 прве, 13 других и 4 треће  награде. Такође, добитник је Плакете Основне музичке школе за постигнуте педагошке резултате у школској 2012/13. години.

Снимак наступа ученика из класе Драгана Станојевића можете погледати и чути  на ОВОМ линку.