Почетна О нама Где радимо?

postheadericon Где радимо?

aleksa santic

Наши први кораци почињу октобра 2012. године у основним школама "Алекса Шантић"  и "Милоје Васић" у Калуђерици. Професори музике Мр Бранка Ивковић-Петронић и Драган Станојевић почели суреализацију припремног разреда музичке школе (за ученике И, ИИ и ИИИ разреда). Након положеног испита музичких способности и показаног интересовања за бављење музиком, 36 ученика (из сваке од наведених школа по 18) кренуло је да похађа наставу у оквиру своје матичне основне школе. Узајамно поверење између професора и ученика резултирало је изузетним ученичким успесима. Наиме, наши ученици су на годишњем тесту провере стеченог знања показали веома успешне резултате (чак 98% је добило одличну оцену!). Показали су да одлично владају: нотним писмом у виолинском кључу, разним нотним вредностима, тактирањем, ритмичким обрасцима и елементарним појмовима из теорије музике. С друге стране, наши ученици су имали изузетно запажене резултате на разним културним манифестацијама и концертима у својој локалној заједници, на пример: Хуманитарни концерт "Срцем уз Анђелу", "Шантићеви дани", Дан школе "Милоје Васић", "Добродошлица првацима" и другим...милоје васиц 

 miloje vasicНаши полазници похађају наставу по програму музичке школе свирајући хармонику, гитару или клавир. Верујемо да ће показати још више потенцијала, али и да ће још више уживати у дружењу, учењу, певању, свирању, и заједничким наступима.

Од септембра 2013. године у основним школама "Алекса Шантић" и "Милоје Васић" константно се врши се испит за проверу музичких способности и упис како у припремни  тако и у 1. разред музичке школе.